Direktlänk till inlägg 26 april 2015

MÅRTENSSONS REFERAT

Av OlympicFans - 26 april 2015 20:37

 

Matchreferat av Philip #30

Lördag, borta mot Tomelilla. Vi vet alla innerst inne och har hört talas om Tomelilla som ett tungt lag, slutar aldrig kämpa förrän domaren blåser av efter 90 + 3 minuter. Det kändes redan på samlingen att vi alla var taggade och fokuserade, samling i god tid och ingen stress. 

Matchen hade bara varit igång i 5 minuter när Tomelilla kommer i ett anfall och passar snett bakåt vilket resulterar i ett oväntat inlägg mot Philips bakre stolpe där Tomelillas anfallare befinner sig och med hjälp av ett knä får de in ett riktigt skitmål rent ut sagt. Det var ju inte riktigt den starten vi hade väntat oss. Upp med bollen på mittpunkten och starta om på nytt. 

Tycker att vi inte riktigt är med på noterna de första 15 minuterna av matchen där vi slår en del felpass och missar mottagningar rent för ofta. Detta resulterar ju såklart i att Tomelilla som hade högt självförtroende efter det snabba målet trycker på och har en del farligheter som mycket väl hade kunnat betyda både 2 och 3-0 men vi håller ändå upp det bra, ligger bra i linjen där bak och jobbar hårt över lag. Efter ett fint uppspel till Astrit som tar ner bollen på bröstet och drar iväg en riktig raket på en halvvolley är 1-1 ett faktum, vilt jubel från alla gröna som var och stöttade oss. När vi kvitterade så blev vi ännu hungrigare och dominerade mer och mer av matchen. 

Vi gör 2-1 på en fin straff av veteranen och matchens lirare KEN HANSSON. Sekunderna innan slår Philip en lång utspark mot Astrit som BÅDA Tomelillas backar missade att rensa, Astrit är ett levande exempel på att aldrig sluta kämpa på bollar som känns omöjliga, han slutar inte att springa på bollen och hinner precis föra bollen åt sidan innan Tomelillas målvakt fäller Astrit i straffområdet och detta resulterar då i att Ken gör 2-1 på straff.

Det enda negativa och det Tomelilla tar vara på är att vi är lite långt ifrån varandra i mitteln, hände ett par gånger att Tomelillas Mittfältare kom ner och hämtade boll och kunde i stort sett föra den över till vår planhalva och fördela ut på kanterna. 

Vi har alltså hunnit vända matchen till vår fördel under första halvlek. Det var som Magnus sade i halvleksvilan: Det är fruktansvärt starkt att vända matchen under första halvlek och det ska vi ta med oss ut i 2:a. Det gjorde vi också, ut från omklädningsrummet kommer 11 man med högt huvud och sikte på 3 pinnar och inget annat. 2:a halvlek börjar som den slutade, högt bollinnehav, kommer runt fint på både Åkes och Sabers kant blandat med ett par fina djupledsbollar till Ken och Astrit. 3-1 kommer genom Rani som blir frispelad av Åke på kanten. Fritt mål och Rani gör inget misstag utan sätter bollen resolut i mål. 

Måste berömma kanterna, ett stort och tungt jobb genom hela matchen, bra defensivt hemjobb och skapade många chanser med inlägg och inspel längs marken. Just nu har vi grepp om matchen ordentligt, vi trummar på efter fler mål och det ger resultat. 4-1 kommer från en djupledspass till Ken som kommer nästintill fri mot målvakten och istället för att avsluta själv passar han till Åke på vänsterkanten som kan lägga in bollen i tom kasse. Vi pratade i halvlek om att slå blinda inlägg in till Ken och Astrit som är i box så fort det blir farligt. Saber kommer runt på kanten och relativt fri kan han motta ett inlägg mot box, man kan ju säga att det var ett blindt inlägg eftersom Saber inte träffar en enda spelare i box utan han sätter den väldigt vackert i bortre burgaveln och punkterar matchen med dunder och brak. Matchen slutar 5-1 och vi kan inget annat än att vara nöjda med 3 pinnar borta mot ett tungt lag. Underbar insats och fin lagmoral. Nu ska vi fortsätta att trumma på och ligga kvar som 1:a resten av säsongen. 

FORZA OLYMPIC

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av OlympicFans - 29 juni 2015 20:56

    MATCHER MÅL ASSIST
DEL I MÅL % %-MATCH MÅL PER MATCH ASSIST PER MATCH POÄNG POÄNG PER MATCH     Ken Hansson 12 16 3 19 44,2 3,7 1,3 0,3 19 1,6    
Andreas Åker...

Av OlympicFans - 14 juni 2015 12:31

Missade uppenbarligen en utmärkt Olympicinsats, bröllop kom ivägen:) Seger över Hittarp med 5-1 och det är ett mäkta imponerande resultat. Mål av: Andreas Åkerlund 2 Ken Hansson 2 Astrit Seljmani 1   Lite stiltje här på sidan igen! Hin...

Av OlympicFans - 29 maj 2015 11:18

iKVÄLL 29/5 ÄR DET DAGS FÖR DIVISION 3 SÖDRA IGEN.   Hyllie skall ta sig an oss på deras hemmaplan. Matchstart 19:15   Magnus Nilsson har alla spelare tillgängliga utom Samuel Gebru som brutit näsan på träning. Idag kräves det hårt jobb...

Av OlympicFans - 24 maj 2015 07:39

2-2 mot Veberöd är inte godkänt!   Olympic har 2 poänga av sex möjliga de senaste 2 matcherna och det mot motstånd vi skall slå.   Ken brände straff efter en jättefin insats på egen hand av Jetmir längs vänsterkanten. Straffen var inte bra ...

Presentation

BKO Lindängen 2015

Rösta

Vad tror ni Olympics placering blir i serien 2015?
 Plats 1
 Plats 2
 Plats 3
 Plats 4
 Plats 5
 Plats 6
 Plats 7
 Plats 8
 Plats 9
 Plats 10
 Plats 11
 Plats 12

Fråga mig

99 besvarade frågor

Länkar

News

Kategorier

Besöksstatistik

Sök i bloggen

GÄSTBOK


Skapa flashcards