Av OlympicFans - 11 augusti 2013 14:19

Det har gått grus i BK Olympic 2013. Sedan serien vänt så har vi förlorat bägge matcherna och det mot 2 av seriens sämsta lag IFK Klagshamn & Tollarp.

Igår var jag inte själv närvarande då jag fått ett besök av en vän från Stockholm men Rani Hadrous var närvarande och rapporterade följande:

Han påpekade att det var lågt bolltempo och lite målchanser och att vi inte vaknade förrän vi fått vårt andra röda kort. Då började vi ta löpningar för varann och offra oss för kollektivet.

Första röda kortet var på 96:an Jetmir Haliti som gjorde sin andra raka match som mittback, kortet var det inget att snacka om tyckte Rani en friläges utvisning. Jetmir har annars imponerat och gjorde även så i den här matchen då tillsammans med Mattias Hansson som vikarierande mittback.

Det andra röda kortet kom 4 minuter senare dvs med 10 minuter kvar att spela. 2 gula på raken för snack på målvakt Filip Hillgren samt straff för Tollarp.

In i mål kom 97:an Carlos Mendoza.

Straffen brände Tollarp och Mendozas inhopp var mycket bra med 2 kvalificerade räddningar enligt Hadrous.

Olympic hade ett gyllene läge att kvittera med minuten kvar men nicken av inhoppande Oliver Berghult tog i ribban.

Backlinjen skötte sig bra men mittfältet bestående av 5 man skulle Rani vilja kräva lite mer av, tempot var för lågt och innebörden av arbetet för varandra underskattades enda fram till vår andra utvisning.

Magnus Nilsson sitter säkerligen med huvudbry!

Vad har hänt med Olympic?, fick jag ett antal sms om under gårdagen.

Svaret är inte enkelt!

Visserligen så har vi haft semestertider, ramadan och en del skador men viktigare än så, varför har så många lämnat på en halv säsong!?.

Hela vår bredd är borta vilket jag är övertygad om att det bör avspegla sig på träningar då ungdomar får ersätta de avhoppade.

Vi skall dock inte skriva fan på väggen!

Rani, Ken, Davor, Adam, Sudic, Safet & Pelle kommer tillbaka och kommer att inge struktur och stabilitet det är jag övertygad om!

VI VÄNDER TRENDEN REDAN PÅ ONSDAG I SVEDALA!

START 11:

Av OlympicFans - 8 augusti 2013 10:18

Ute ur DM & ute ur MM nu har vi endast serien kvar att bry oss om.

Förlusten igår skrevs till 2-1 mot LB07 en fin fotbollsmatch att beskåda där båda  lagen hade av intresse att hålla spelet på marken och göra det i högt tempo.

1-0  till LB07 får ses som ytterligare ett billigt mål, ett felbeslut av mittback som nickar bollen in i centrum istället för bort från det heta området, LB07 spelare avslutar högt men mitt i mål.

2-0 kommer också i första halvlek då LB07 tilldöms en straff vilket resulterar i mål.

I andra halvlek tycker jag att vi trycker ner LB och får sedemera också reducera deras ledning.

Inkasst på högerkanten i höjd med straffområdet, Eroll tar inkastet vilket är långt och dessutom missbedömmer mittback i LB bollen kraftigt. Andreas Åkerlund är välplacerad tar emot och trycker in 2-1,

Åkerlunds har nu gjort 2 mål på 2 matcher vilket är ngt man får hoppas på att det fortsätter lite av samma form som på försäsongen.

Vi kommer inte närmare än så, vi har ett friläge med 2 minuter kvar. Bassam Ahmad gör en fin löpning och får bollen, rundar målvakten men sen står en LB-spelare i vägen.

Mycket bättre genomförd match än mot Klagshamn, dock far det förlust igen.

Lite spelare på väg tillbaka och det märktes.

Blerim Mullici- tillför en dimenssion i vårat anfallsspel

Mattias Hansson- trygg i backlinjen och pratar mycket på planen.

Mohammed Dhaini- Stabil och orädd att spela fotboll på små ytor

Mohammed Auda- bänkad men kom in, fighter ut i fingrarna.

Backlinjen var mycket stabil efter deras 1-0 mål. Sammarbetet mellan Eroll och Dhaini på högerkanten i andra var kanon.

Mittfältet var mkt bra igår, blev trötta i andra och då var det läge för byte tycker jag då vi tappade initiativet.

Forwards Ken och Blerim hör ihop och skapar mkt oreda, när Blerim varit borta så har Ken tagit ett lite större ansvar och dessvärre kommit ner lite långt i banan vilket han även gjorde mot LB. I genäld för hjälpen tar det honom långt ifrån målchanserna.

Av OlympicFans - 4 augusti 2013 14:55

förlust i går!

Alla medverkande underpresterade men det är ändå svårt att sätta fingret på en sak.

Backlinjen var helt nykomponerad och fungerade inte alls, det såg alldeles för tamt ut och Klagshamns forwards fick det väldigt lätt.

Mittfältet borde stått upp bättre, nu när det är mycket folk borta anser jag att det är befogat att köra en 4-5-1 uppställning som vi gjorde mot Höganäs i första halvlek då tyckte jag att spelet såg bra ut och vi skapade chanser.

Vi brände målchanser igår tillräckligt för att räcka till seger.

start 11:

Av OlympicFans - 31 juli 2013 21:21

Det blev förlusti dagens DM-match mot Höganäs med 2-3 (0-2)

Första halvlek tycker jag att vi spelar en fin fotboll med ett vägvinnande passningsspel men bjuder Höganäs på 2 mål medans vi själva bränner allt vi får i målväg.

I andra ändrar vi formationen från 4-5-1 till 4-4-2, här tycker jag att vi tappar allt initiativ och Höganäs får ytterligare ett (billigt) mål men på slutet blir det ändå match av det.

Inbytte Ghassan Talozi gör sitt andra mål på lika många matcher sedan comebacken och inviger lite hopp. ed 5 minuter kvar sätter Björn 2-3 men närmare än så kommer vi inte i dagens match.

2 stycken höjde sig över mängden tycker jag:

Ken Hansson- bäst av alla och slet innerligt, man hade kunnat önska att alla blev smittade av hans entusiasm, inställning  och hängivenhet.

Andreas Åkerlund - Första halvlek va Åke dominant och hotade kopiöst från sin kant i andra tappade vi det bollinnehav vi hade i första och därav blev det mera negativt arbete för mittfältet.

Av OlympicFans - 10 juli 2013 20:34

Blerim Mullici som har gått ypperligt bra i sin roll som forward och framspelare är nere i Trelleborg och visar upp sig.

Hela denna veckan är han i Trelleborg och vad jag har sett av Trelleborg så kommer Mullici göra stort intryck!

Anders Grimberg vet mycket väl vilken spelare detta är, deras vägar har möts förrut.

Det är inte i Blerims kapacitet käpparna finns, han skall fungera i gruppen och hans privata situation med jobb, logistic till träning, Olympic och Croatia skall fungera.

Om Anders själv fått välja så skulle nog Mullici varit blå snart men mycket skall klaffa för att detta skall bli verklighet.

Av OlympicFans - 23 juni 2013 14:35

Klagshamn är inte ett division 3 lag utan är närmare ett division 5 eller 6 lag och huvuduppgiften för alla lag som möter dem är att göra så fin målskillnad som möjligt. Men det kan vara svårt när man har det oket över sig, man måste ju bara vinna och det STORT!.

Vi vann komfortabelt och hade bud på 10 till. Så här delar jag ut poängen:

3 Poäng

Ken Hansson - 5 mål, en assist och delad skytteligaledare på fina 15 mål, Målskytten som låg i "ide" i 2 säsonger har onekligen vaknat och tvekar inte en sekund för att avsluta på mål.

2 Poäng

Blerim Mullici - hjärnan bakom det mesta och Coach Nilsson skall ha en eloge att han placerade Mullici som forward, positionen är den enda rätta tycker jag och sådan här nytta har han aldrig tidigare gjort i BKO

1 Poäng

Steven Gil - Knappa 20 minuter och en målproduktion på 3. Steven har hittat målet i sin gamla klubb vilket han även bevisat i U-laget. Mot Tollarp fick han några minuter och satte ett men det blev avvinkat för offside, lite senare hade han ett avslut på volley strax utanför.