Joel Smidje23
Snittålder22,87

Av OlympicFans - 26 april 2015 20:37

Matchreferat av Philip #30

Lördag, borta mot Tomelilla. Vi vet alla innerst inne och har hört talas om Tomelilla som ett tungt lag, slutar aldrig kämpa förrän domaren blåser av efter 90 + 3 minuter. Det kändes redan på samlingen att vi alla var taggade och fokuserade, samling i god tid och ingen stress.

Matchen hade bara varit igång i 5 minuter när Tomelilla kommer i ett anfall och passar snett bakåt vilket resulterar i ett oväntat inlägg mot Philips bakre stolpe där Tomelillas anfallare befinner sig och med hjälp av ett knä får de in ett riktigt skitmål rent ut sagt. Det var ju inte riktigt den starten vi hade väntat oss. Upp med bollen på mittpunkten och starta om på nytt.

Tycker att vi inte riktigt är med på noterna de första 15 minuterna av matchen där vi slår en del felpass och missar mottagningar rent för ofta. Detta resulterar ju såklart i att Tomelilla som hade högt självförtroende efter det snabba målet trycker på och har en del farligheter som mycket väl hade kunnat betyda både 2 och 3-0 men vi håller ändå upp det bra, ligger bra i linjen där bak och jobbar hårt över lag. Efter ett fint uppspel till Astrit som tar ner bollen på bröstet och drar iväg en riktig raket på en halvvolley är 1-1 ett faktum, vilt jubel från alla gröna som var och stöttade oss. När vi kvitterade så blev vi ännu hungrigare och dominerade mer och mer av matchen.

Vi gör 2-1 på en fin straff av veteranen och matchens lirare KEN HANSSON. Sekunderna innan slår Philip en lång utspark mot Astrit som BÅDA Tomelillas backar missade att rensa, Astrit är ett levande exempel på att aldrig sluta kämpa på bollar som känns omöjliga, han slutar inte att springa på bollen och hinner precis föra bollen åt sidan innan Tomelillas målvakt fäller Astrit i straffområdet och detta resulterar då i att Ken gör 2-1 på straff.

Det enda negativa och det Tomelilla tar vara på är att vi är lite långt ifrån varandra i mitteln, hände ett par gånger att Tomelillas Mittfältare kom ner och hämtade boll och kunde i stort sett föra den över till vår planhalva och fördela ut på kanterna.

Vi har alltså hunnit vända matchen till vår fördel under första halvlek. Det var som Magnus sade i halvleksvilan: Det är fruktansvärt starkt att vända matchen under första halvlek och det ska vi ta med oss ut i 2:a. Det gjorde vi också, ut från omklädningsrummet kommer 11 man med högt huvud och sikte på 3 pinnar och inget annat. 2:a halvlek börjar som den slutade, högt bollinnehav, kommer runt fint på både Åkes och Sabers kant blandat med ett par fina djupledsbollar till Ken och Astrit. 3-1 kommer genom Rani som blir frispelad av Åke på kanten. Fritt mål och Rani gör inget misstag utan sätter bollen resolut i mål.

Måste berömma kanterna, ett stort och tungt jobb genom hela matchen, bra defensivt hemjobb och skapade många chanser med inlägg och inspel längs marken. Just nu har vi grepp om matchen ordentligt, vi trummar på efter fler mål och det ger resultat. 4-1 kommer från en djupledspass till Ken som kommer nästintill fri mot målvakten och istället för att avsluta själv passar han till Åke på vänsterkanten som kan lägga in bollen i tom kasse. Vi pratade i halvlek om att slå blinda inlägg in till Ken och Astrit som är i box så fort det blir farligt. Saber kommer runt på kanten och relativt fri kan han motta ett inlägg mot box, man kan ju säga att det var ett blindt inlägg eftersom Saber inte träffar en enda spelare i box utan han sätter den väldigt vackert i bortre burgaveln och punkterar matchen med dunder och brak. Matchen slutar 5-1 och vi kan inget annat än att vara nöjda med 3 pinnar borta mot ett tungt lag. Underbar insats och fin lagmoral. Nu ska vi fortsätta att trumma på och ligga kvar som 1:a resten av säsongen.

FORZA OLYMPIC

Av OlympicFans - 26 april 2015 08:01

Medans vi väntar på referat av Philip Mårtensson så kollar vi lite statistik:

Vi har en poängproducerande kvartet det kan vi vara säkra på!

Rani och Ken brukar ligga där i topp av poängliga men i år har vi 2 till som är med vilket ger oss en härlig offensiv.

2AprilTorn0-4
11AprilHusie5-2Andreas Åkerlund 1, Astrit Seljimani 1, Rani Hadrous 2, Kofi Addae
15AprilKvarnby (MM)1-2Självmål
18AprilSeriepremiär LB077-1Rani Hadrous 2, Astrit Seljmani 2, Ken Hansson 1, Andreas Åkerlund 1, Jetmir Haliti 1
22AprilHörby2 1Aron Noucier, Arnes Mujanic
25AprilTomelilla5 1Rani Hadrous, Ken Hansson, Andreas Åkerlund, Saber Azizi, Astrit Seljmani

Av OlympicFans - 25 april 2015 05:57

Idag spelas andra seriematchen i division 3 södra götaland.

Tomelilla som gick upp från division 4 i år står för motståndet.

I stortsett alla startaktuella från A-laget stod över onsdagens DM-Match, undantagen var Mohammed Dhaini, Jetmir Haliti & Axel Håkansson.

Jetmir Haliti börjar med stor sannolikhet att hitta fjolårsformen. I matchen mot Hörby var han väldigt dominant i det offensiva i vårat lag.

Dhaini testades i ny roll och imponerade återstå att se om han knipper platsen redan idag.

Av OlympicFans - 18 april 2015 18:52

Saber Azizi gjorde många minuter på försäsongen förra året.

Desto mindre i serien.

Saber besitter många fina sidor i sitt fotbollskunnande och har definitivt saker och ting i sina egna händer, det är bara pusslet som skall läggas rätt!

Saber har ett stort hjärta som uppskattas av alla gröna anhängare.

Han gör alltid sitt yttersta och sätter laget i första hand.

Referat:

En bra match där hela laget börjar med rätt inställning och rätt fokus innan match.

Det lönade sig och vi fick en bra start med 2 mål av Rani "Zidane" Hadrous, fina inspel av Pimi bollmagneten.

Därefter blev det mål av Capitano Ken som nickar in bollen i borte krysset efter en inlägg av Åkerlund.

Vi pressar allt mer och tog vara på deras misstag.

4-0 kommer en kort stund efter av ett fint spel av Hadrous och Saber och Chris som tar en löpning och slår ett fint inlägg till Astrit som sätter in den.

Andra halvlek börjar också bra med 3 mål från oss.

Därefter bjöd vi in de lite i matchen genom lite slarv och vi rullade inte som vi skulle.