Direktlänk till inlägg 17 oktober 2009

HÄSSLEHOLM

Av OlympicFans - 17 oktober 2009 21:06

Kval!

Bara ordet får en att darra.

Och i dag kan vi snacka om kvaldramatik i kvadrat i Hässleholm.

Från Olympics sida handlade det om högsta lycka (1-0 på Micke Hansson-frispark minuten före paus) till djupaste förtvivlan (Hässleholms IF vände till 2-1-ledning när 20 minuter återstod) till ny Olympic-lycka när tre minuter återstod av kvalthrillern!

Matchuret stod på 87 minuter när vi fick en sista, nästan hopplös, chans. Hörna från vänster.

Murat Kücüvardar stegade ut. Siktade noga och slog till bollen. En hög, väl avvägd hörna, som letade sig över hemmamålvakten och röran framför mål. Och seglade in i bortre sidnätet!

Murats hörnmål kan ha räddat hela säsongen.

- Och jag som tänkte byta ut Murat tidigare. Men vi gick ner på trebackslinje och därför lät jag Murat vara kvar som offensivt hopp, allt satsades ju framåt, smålog Peter Hillgren efter slutsignalen och straffavgörandet (som Olympic vann 4-1).

2-2 i Hässleholm. Enligt mitt sätt att se det hela så skall vi vara belåtna. Hässleholm var bättre än jag trott, spelade organiserat och använde sig bra av sitt starka huvudspel, men var lite väl omständligt när chanserna dök upp.

Olympic i dag? Nja, det gick i vågor. Efter trög start tog vi hand om första halvleken och när Michael Hansson krutade in periodens sista spark på frispark utanför straffområdet var det motiverat.

Men efter paus – i motvinden – kom Hässleholms IF igen och skapade flera farliga chanser. Fick också påfyllt bränsle efter 1-1 på straff  fem minuter efter pausvilan. Mikael Karlsson knuffade onödigt omkull en hemmaspelare i ryggen, domslutet var okay men gav så klart HIF höjda huvuden.

- Hässleholm var stort och starkt, vi har svårt mot sådana, tyckte ”Hulda”.

Och efter 2-1 såg det mörkt ut. Inte mycket talade för att Olympic skulle ta över igen på den lilla, smala C-planen (varför får inte stans andralag spela på huvudarenan 50 meter bort?).

Fast minuterna var åter på vår sida. Vårt 1-0 minuten före paus och nu 2-2 tre minuter före slutsignalen!

Absolut ett bevis på att för dagen vitskrudade Olympic aldrig gav sig.

Men riktigt flyt hittade vi aldrig mot en motståndare, som var ett av de bästa lag vi mött i år. Burda (nära, nära ett par gånger genom egna genombrott) och Ersan fortsätter att övertyga som anfallspar, Michael Hansson ensam med lyskraft på mittfältet och Adnan, Daniel Karlsson fyrbackslinjens bästa.

Och till slut måste vi konstatera att Olympic har bäst utgångsläge inför det osannolika thrillerslutet:

Vi är enda lag som har avgörandet i egna händer/fötter. Seger på lördag hemma mot Åhus/Horna, som förlorade med 1-0 i Oxie i dag, betyder att vi är i div.III

Men kryss räcker inte. Då är 1-0 för Oxie i Hässleholm nog, liksom om Hässleholm vinner med två måls marginal. Varianterna är många, det enda raka är att vi slår Åhus/Horna – då behöver vi inte spekulera längre!


CHRISTER BJÖRKMAN

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av OlympicFans - 29 juni 2015 20:56

    MATCHER MÅL ASSIST
DEL I MÅL % %-MATCH MÅL PER MATCH ASSIST PER MATCH POÄNG POÄNG PER MATCH     Ken Hansson 12 16 3 19 44,2 3,7 1,3 0,3 19 1,6    
Andreas Åker...

Av OlympicFans - 14 juni 2015 12:31

Missade uppenbarligen en utmärkt Olympicinsats, bröllop kom ivägen:) Seger över Hittarp med 5-1 och det är ett mäkta imponerande resultat. Mål av: Andreas Åkerlund 2 Ken Hansson 2 Astrit Seljmani 1   Lite stiltje här på sidan igen! Hin...

Av OlympicFans - 29 maj 2015 11:18

iKVÄLL 29/5 ÄR DET DAGS FÖR DIVISION 3 SÖDRA IGEN.   Hyllie skall ta sig an oss på deras hemmaplan. Matchstart 19:15   Magnus Nilsson har alla spelare tillgängliga utom Samuel Gebru som brutit näsan på träning. Idag kräves det hårt jobb...

Av OlympicFans - 24 maj 2015 07:39

2-2 mot Veberöd är inte godkänt!   Olympic har 2 poänga av sex möjliga de senaste 2 matcherna och det mot motstånd vi skall slå.   Ken brände straff efter en jättefin insats på egen hand av Jetmir längs vänsterkanten. Straffen var inte bra ...

Presentation

BKO Lindängen 2015

Rösta

Vad tror ni Olympics placering blir i serien 2015?
 Plats 1
 Plats 2
 Plats 3
 Plats 4
 Plats 5
 Plats 6
 Plats 7
 Plats 8
 Plats 9
 Plats 10
 Plats 11
 Plats 12

Fråga mig

99 besvarade frågor

Länkar

News

Kategorier

Besöksstatistik

Sök i bloggen

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards