Direktlänk till inlägg 7 april 2010

PREMIÄRLAGET

Av OlympicFans - 7 april 2010 14:16


PREMIÄRLAGET

-        om fansen får välja



Jag fick en idé när jag tänkte på hur ofta vi diskuterade Olympics bästa uppställning.

I år är ju materialet lika brett som starkt. Men det bästa, det vi behöver för att bli det topplag alla gröna snackar högt om...?

Jag tänkte: Låt folket utanför planen ge svaret. Vilket är vårt bästa lag, vår perfekta startuppställning mot Höör den 17 april?

I dag vet vi rätt bra hur supportrarnas lag ser ut.

Min tveksamma idé växte ut till succé. 23 mejlade till ”Premiärlaget” och om vi drar ifrån flitige Mattias Hazis inlägg så kommer vi i alla fall fram till 16 ”bergsäkra” svar. Ja, egentligen 14 eftersom en glömt skriva in en målvakt och en annan nominerat Adko, en spelare som inte jag vet vi har. Adnan eller Danko...? Hans röst föll bort.

Men i övrigt. Vi vet inte bara vilket lag vi bör släppa fram i premiären. Vi vet också vilket skönt intresse dagens A-lag redan skapat. Vi är rätt många som snackar grönt, vi är många som spekulerar och har åsikter. Vi är många som är intresserade och håller tummarna.

Kommer bara hälften av dessa på våra hemmamatcher så får vi härtlig stämning på Lindängen i år!

Lår oss titta på hur ni la rösterna. 16 röster är topp, och följande rankade ni så högt:

Martin Pedersen, Daniel ”Danko” Karlsson och Viktor Borggren.

Linus Nilsson och Patrik Svensson fick 15 röster och Johan Mårtensson samt Patrik Burda hade bara två  ”glömt” på sin mejl.

Alltså ett gott betyg åt Fotbollsutskottet, som fått in fyra nyförvärv på ”7 i topp”.

Röstlistan i övrigt:

På 12 listor: Adnan Gerzic, Murat Kücüvardar.

11 röster: Ersan Mujevic.

8: Moussa Youssouf.

7: Irfan Mujevic.

6: Dawda Ngum.

3: Magnus Olsson, Cem Erdinc, Michael Hansson (som ryggproblem dock stoppar i premiärlaget).

1: Sonny Persson, Tomas Amerise, Faruk Senli.

Premiärlaget ger sig själv när alla gröna anhängare utanför planen får säga sitt, baserat på deras röster:

                           Johan M.

Linus N  -  Adnan  -  Martin P  -  Danko

Moussa  -  Viktor B  -  Patrik S  -  Murat

              Ersan    -    Burda

Inget dåligt gäng. För balansens skull saknar jag en defensiv mittfältare. Där har vi två starka kandidater: Irfan och Dawda. Jag har sett många träningsmatcher och ger Dawda min röst. Båda lika starka och hårdtacklande, Irfan något  bättre huvudspelare men Dawda bättre passningsspelare och behärskar större yta. För mig är Irfan bäst som mittback, perfekt om någon där bak saknas.

Jag skulle vilja se Patrik Svensson i en mera offensiv roll, kunde tänka mig honom som navet mellan mittfält och forwards, varför inte i en 4-1-2-1-2-uppställning. Sifferlek, men i namn så här:

Johan i målet, Linus, Adnan, Martin, Danko i fyrbackslinjen, Dawda jobbande mittfältare bakom offensivt inriktade Viktor och Murat, och då Patrik Svensson fritt härjande mellan dem och anfallsparet Moussa och Burda, två speedkulor som får jaga framåt för allt vad tygen håller och ta vara på de passningar framför allt Patrik men också Viktor och Murat vaskar fram.

Och sedan är det dags för ”Hulda” Hillgren att nyttja sitt härliga bänkmaterial, garanterat seriens främsta. Tre byten får han göra, men inte som i fjor ta ut inbytt spelare.

Här har vi, utöver duktiga målvakten Sonny Persson, också Irfan och Ersan Mujevic, perfekte inhopparen Faruk Senli, suverän senast mot Veberöd och användbar både som forward och mittfältare men ännu inte mogen för 90 minuter, all round-kunnige Amerise, de båda snabba forwardstalangerna Mange Olsson och Omid. Och glöm inte innermittfältaren Cem Erdnic, bättre och bättre dag för dag. Dessutom ett koppel unga talanger, som inte gör bort sig i A-laget.

Vi har fått svar om ”Premiärlaget”. Men jag tror att det blir matcherna efter inledningen som blir Olympics styrka.

Bredden, den blir guld värd i år!

CHRISTER BJÖRKMAN

 
 
Ingen bild

F d Olympicspelare

7 april 2010 18:54

Om inte Faruk Senli spelar från start kan man ju undra vad man skall med träningsmatcherna till, han har ju varit Olympics klart bäste spelare i de matcher jag sett under våren!! För det är väl prestationen före vad man heter som skall räknas!!

 
christer björkman

christer björkman

7 april 2010 23:14

Du har rätt, f d Olympicspelare. Faruk har varit mycket bra, men har också varit inhoppare i de flesta träningsmatcherna. Han är inte mogen för 90 minuter ännu utan perfekt i rollen som utvilad inhoppare sista 30-45 minuterna. Ge honom mer träningstid, sen är han en startman
Christer B.

http://URL

 
Ingen bild

Publik

12 april 2010 17:06

Ser att Cem Erdinc inte finns med på listan över startelvan. Han skall ju finnas med där utan problem. Var lysande i division 2, vann den interna skytteligan som 17 åring! Han borde helt klart vara given

 
Ingen bild

Mattias H

12 april 2010 21:32

Cem är fortfarande lite efter i träningen. Han har missat en del på försäsongen och träningslägret.

Cem är oerhört intressant och talangfull spelare.
Jag hoppas innerligt han fightas vidare för i mina ögon är han en starter när han är fulltränad.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av OlympicFans - 29 juni 2015 20:56

    MATCHER MÅL ASSIST
DEL I MÅL % %-MATCH MÅL PER MATCH ASSIST PER MATCH POÄNG POÄNG PER MATCH     Ken Hansson 12 16 3 19 44,2 3,7 1,3 0,3 19 1,6    
Andreas Åker...

Av OlympicFans - 14 juni 2015 12:31

Missade uppenbarligen en utmärkt Olympicinsats, bröllop kom ivägen:) Seger över Hittarp med 5-1 och det är ett mäkta imponerande resultat. Mål av: Andreas Åkerlund 2 Ken Hansson 2 Astrit Seljmani 1   Lite stiltje här på sidan igen! Hin...

Av OlympicFans - 29 maj 2015 11:18

iKVÄLL 29/5 ÄR DET DAGS FÖR DIVISION 3 SÖDRA IGEN.   Hyllie skall ta sig an oss på deras hemmaplan. Matchstart 19:15   Magnus Nilsson har alla spelare tillgängliga utom Samuel Gebru som brutit näsan på träning. Idag kräves det hårt jobb...

Av OlympicFans - 24 maj 2015 07:39

2-2 mot Veberöd är inte godkänt!   Olympic har 2 poänga av sex möjliga de senaste 2 matcherna och det mot motstånd vi skall slå.   Ken brände straff efter en jättefin insats på egen hand av Jetmir längs vänsterkanten. Straffen var inte bra ...

Presentation

BKO Lindängen 2015

Rösta

Vad tror ni Olympics placering blir i serien 2015?
 Plats 1
 Plats 2
 Plats 3
 Plats 4
 Plats 5
 Plats 6
 Plats 7
 Plats 8
 Plats 9
 Plats 10
 Plats 11
 Plats 12

Fråga mig

99 besvarade frågor

Länkar

News

Kategorier

Besöksstatistik

Sök i bloggen

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards