Direktlänk till inlägg 7 juli 2010

BJÖRKMAN "TYCKER TILL"

Av OlympicFans - 7 juli 2010 11:42


Min granne och synnerligen gode vän hade en Midsommarpresent med sig.

 

Ett litet platt paket.

 

-Det blir den bästa gåva du någonsin fått, sa han med ett brett leende.

 

Han hade nästan rätt. Gåvan var en inglasad tavla med ett tidningsurklipp av ”sommartabellen” div.III Skåne Södra, den med Olympic på rätt suverän ledarplats!

 

 

Oförargliga skämt kan också värma hjärtan. Vi är nykomlingar i en högre serie, vi inledde med att förlora hemma mot seriefavoriten Höör och vi inledde med att nå kryss hemma mot en annan favorittippad, FC Trelleborg.


Men i övrigt har vi vunnit resten, nio matcher!


Klart vi är nöjda och glada. Vi har gjort en insats över det förväntade. Vi har krigat och tränat, vi har haft vilja och kamratskap hela vårsäsongen. Och vi har haft den bredd, som lett till att nya, springsugna gått in och trummat ner trötta motståndare, som gett klara besked: ”Huldas Pågar” viker aldrig ner sig utan avgör oftast sista kvarten!


Det finns talande siffror och klar statistik på det.

 

Och vi är förbannat stolta över vad vi presterat.

 

Men det är tydligen inte motståndarlagen och deras anhängare.


Jag vet inte hur många hemsidor eller lokaltidningars kommentarer jag förvånat mig över. ”Har vi sett samma match...?”


Näst sista vårmatchen: Olympic-IFK Trelleborg 6-2.


De siffrorna borde vara svåra att snacka bort. Men på IFK:arnas hemsida hette det att ”flera mål var oturliga och onödiga”, IFK borde vunnit om jag tolkat det rätt.


Efter den matchen läser jag två insändare i Skånskan (den 28 juni) under rubriken ” BK OLYMPIC TOG SJUNDE RAKA” hur fotbollssnillena (naturligtvis med signaturer, de skäms så klart för sina namn, eller så är de för fega) skriver sina omdömen om Olympic:


helt sjukt dom är inte så bra som serien visar, dags för lagen i trean att ta ner dem på jorden igen, KÖPELAG, ”Hulda” har aldrig någonsin haft ett lag utan att hämta in 16 nya spelare med löner som är utom denna jord...


Tycker signaturen batista.


Och får medhåll av Stiffe, som bara konstaterar ”Håller med Batista”.


Två ”fotbollsexperter” som tycks insatta både i ”Huldas” arbetsformer och Olympics ekonomi, alltså sådana vars resonemang spricker direkt.


Hulda” har tränat Olympic tidigare utan att värva en massa nyförvärv, men däremot lockat flera nya med sig därför att spelarna gillar hans raka, ärliga stil och hans träningsmetoder.


Köpelag...” Kan med stolthet berätta att BK Olympic är den klubb i Sverige – utöver Brommapojkarna som själv spelar i Allsvenskan – som fostrat mest allsvenska spelare, 11 stycken. I dag finns två tillbaka hos oss – Patrik Svensson och Michael Hansson (tyvärr ryggskadad hela vårsäsongen efter operation men korad till bäste olympicare i fjor och kanske mogen för come back i höst). Och succé-tonåringen Alex Nilsson i MFF en av de senaste bevisen för Olympics utmärkta ungomsavdelning.


Köpelag...?


Nej, baptista, lär dig i stället ett ord som våra ungdomar på Lindängen ofta använder: Respekt!


BK Olympic tänker inte be om ursäkt för sin serieledning och vad grabbarna (damerna också!) presterat under en härlig vårsäsong. Notera att vi även har ett andralag (U-laget) som tagit en klar och odiskutabel lednig i div.I reservlagsserien (breddbevis om något)!


Ingen har utlovat att framgångsvågen skall skölja över oss hela hösten (ingen i officiell ställning har snackat om serieseger), men vi lovar att fightas vidare.


Och jag kommer flera gånger att snegla på min sommartabell. Olympic i topp med fem poäng till godo på Höör.


Det kan bli en sista omgång i serien som vi inte fruktar: Höör-Olympic...


Vi har rätt att använda ordet RESPEKT mycket ofta detta jubileumsår!


CHRISTER BJÖRKMAN

 
 
Ingen bild

Hallå

8 juli 2010 11:53

Magnus Olsson tillbaka i Eriksfält

 
Ingen bild

Marino

8 juli 2010 17:07

Hahaha vilken dreamteam hade soppat hem banan med vilket lag som helst ju..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av OlympicFans - 29 juni 2015 20:56

    MATCHER MÅL ASSIST
DEL I MÅL % %-MATCH MÅL PER MATCH ASSIST PER MATCH POÄNG POÄNG PER MATCH     Ken Hansson 12 16 3 19 44,2 3,7 1,3 0,3 19 1,6    
Andreas Åker...

Av OlympicFans - 14 juni 2015 12:31

Missade uppenbarligen en utmärkt Olympicinsats, bröllop kom ivägen:) Seger över Hittarp med 5-1 och det är ett mäkta imponerande resultat. Mål av: Andreas Åkerlund 2 Ken Hansson 2 Astrit Seljmani 1   Lite stiltje här på sidan igen! Hin...

Av OlympicFans - 29 maj 2015 11:18

iKVÄLL 29/5 ÄR DET DAGS FÖR DIVISION 3 SÖDRA IGEN.   Hyllie skall ta sig an oss på deras hemmaplan. Matchstart 19:15   Magnus Nilsson har alla spelare tillgängliga utom Samuel Gebru som brutit näsan på träning. Idag kräves det hårt jobb...

Av OlympicFans - 24 maj 2015 07:39

2-2 mot Veberöd är inte godkänt!   Olympic har 2 poänga av sex möjliga de senaste 2 matcherna och det mot motstånd vi skall slå.   Ken brände straff efter en jättefin insats på egen hand av Jetmir längs vänsterkanten. Straffen var inte bra ...

Presentation

BKO Lindängen 2015

Rösta

Vad tror ni Olympics placering blir i serien 2015?
 Plats 1
 Plats 2
 Plats 3
 Plats 4
 Plats 5
 Plats 6
 Plats 7
 Plats 8
 Plats 9
 Plats 10
 Plats 11
 Plats 12

Fråga mig

99 besvarade frågor

Länkar

News

Kategorier

Besöksstatistik

Sök i bloggen

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards