3 poäng:

Irfan - Efter att ha fått utstå spott & spe visar Irfan att har ett jävlar anama i sig och tystar kritikerna. Irfan gjorde en stor arbetsinsatts väl värd 3 poäng

2 poäng:

Adnan – Vår fenomenale mittbck följer upp insats efter insats av hög kvalité. Brytningssäker och snabb som vinden är sköna styrkor för en mittback.

Linus – Ger han oss 3 poäng i 95 minuten på ett skott från 30 meter ska man ta mig fan ha poäng! Linus insatts och vilja är heroisk.

1 poäng:

Ersan - Sätter igång ruljansen. Fixa straffen som gav oss kvittering som i sin tur efterföljande adrenalinet att avgöra

Martin – Stabile Martin gör sällan en platt match utan tillhör oftast frontfigurerna, så även här.

Johan – Räddar oss vid några frilägen där Bromölla kunde/borde stängt matchen

Danko – Spelade med stort självförtroende och börjar närma sig gammalt gott slag.

Alla inhoppare gör jättebra ifrån sig!

Tomas, Viktor och Omid skall ha med väl godkänt.

Av OlympicFans - 22 maj 2010 17:45

Det blev en 2 - 1 seger för "di gröna" i dagens tuffa bortamatch mot IFÖ Bromölla.

Alla målen kom i andrahalvlek efteren jämn och tät första.

1 - 0 gjorde Bromölla på ett långskott i den 70:e minuten

1 - 1 slår Martin in på straff efter att Ersan blivit nedslagen i straffområdet, i samma situation ger domaren Burda sitt andra gula kort och en utvisning som resultat.

2 - 1 gör vår speciella slutminutskung Linus Nilsson på ett skott från 35 meter.

Vi gör en jättebra första halvlek utan att vi direkt skapar något vi har mycket boll och bra koll på matchen.

I andra flyttar Bromölla upp och sätter en hög press och skaffar sig också läge att avgöra matchen. Med en ship över mål och ett friläge som Johan räddar.

När Adnan utgår i 70:e minuten (andningssvårigheter) går vi över till 3-4-3 och skapar tryck samtidig som vi chansar framåt ges det kontringsmöjligheter på oss.

Domaren blåser straff och väcker hopp i Olympic!

Och när Linus avancerar på övertid och avlossar ett välrktat skott från 30 meter är glädjen total!

Vi har det flytet ett lag i medgång skall ha!

Nästa match blir borta mot Svedala.

Ett kompakt och kontringsskickligt lag som vi inte får undeskatta.

Olympics trupp decimeras ytterligare efter utvisning på Burda och ännu ett gult kort på Moussa.

Båda 2 avstängda nästa, tillbaka är dock Dawda Ngum.

Tur att vi har bred trupp för till Svedala matchen kan det vara inte mindre än 8 spelare som inte är tillgängliga för spel.

28Martin Pedersen

Då var det återigen tid för ett toppmöte!

Bromölla har 1 inkasserad förlust precis som vi, Bromölla föll mot IFK Trelleborg borta.

Av OlympicFans - 20 maj 2010 14:09

Vårt unga och duktiga juniorlag är nu ute ur DM efter 3 - 2 mot Lunds BK.

Första halvlek är vi jättebra och leder i halvtidsvilan med 2 - 0 efter mål av Dino Mesic & Kristian Benkö.

i Andra kommer Lund ut som ett nytt lag och flyttar upp spelet.

Kvittering och reducering kommer innan vi vaknar till liv och försöker avgöra matchen innan förlägningen. Det går dock i stöpet och Lund sätter 3 - 2 när det återstår 4 minuter av matchen.

Grabbarna gör överlag en bra match, jag är såklart missnöjd att vi inte kan stänga matchen efter en fenomenal första halvlek och ledning med 2 - 0 säger Samer Ali.

Av OlympicFans - 18 maj 2010 14:09

U-Laget åkte på årets första förlust borta mot bottenlaget Bromölla.

Götaland.

Därför tänkte jag sjösätta en ny idé "MÅNADENSLAG".

Eftersom vi endast mött Höör, Nosaby, FC Trelleborg, Eslöv och Malmö City har jag bara spelare som representerar någon av dessa.

Jag hoppas att det bli ett intressant inslag med massvis av kommentarer, ifrågasättanden och åsikter.

Här är mitt första lag:

Pontus Andersson (EBK)

André Hansson (FCT)Christian Ahlström (FCT)Adnan Gerzic (BKO)

Jens Sloth (Höör)

Daniel Brynolf (NIF)Simon Grimbäck (EBK)David Melander (NIF)

Av OlympicFans - 16 maj 2010 21:03

Match imorgon måndag för U-Laget borta mot IFÖ Bromölla.

Många spelare borta och när Juniorlaget har viktig match på tisdag finns det inte många över till oss.

3 i TOPP

Den här omgången är juryn sparsam trots hemmaseger och serieledning. Men tre värdiga kandidater plockar vi fram:

3 poäng: Patrik Burda.

Dynamisk skyttekung med spelsinne. Hans mottagningar i flykten är en fröjd för ögat. Och avslutningarna oftast pricksäkra. Fem mål på fem spelomgångar betyder mer än ett mål i snitt eftersom skada hindrat Burda från spel i alla matcherna. En stor liten snabb målgörare!

2 poäng: Patrik Svensson.

Började lite defensivt. Men hittade snabbt rätt position och sitt spel. Var fältherren igen i andra och kryddade dagen med två fullträffar (liksom Burda). Inte dåligt för en mittfältare, som egentligen har sin styrka i de säkra, lugna och genomtänkta passningarna.

1 poäng: Moussa Youssouf.

Springer mest av alla och kräver hela tiden sin bevakning. Malmö City hade lärt läxan och placerade backbevakaren som frimärke på Moussa. Ändå rev han hål i gästernas vänsterförsvar när Moussa hittade rätt position och passningarna blev de rätta.

x     x     x

Närmast poäng i 3 i TOPP var Johan Mårtensson på en sagolik räddning på en nick från fem meter. Men med tre insläppta får INGEN i försvaret några poäng. Och var fanns bevakningen på den ökenfrie nickaren..?

x       x      x

Dawda och Ersan var också uppe för diskussion hos Hemsidejuryn. Men en onödig varning (avstängd mot Bromölla) drar ner Dawdas betyg. Och varför yttermitfältare på vänsterkanten? Nej, Dawda skall fightas i trängseln i mitten. Där gör han mest nytta för Olympic.

Ersan hade en bra period när vi förvandlade 2-2 till ”trygga” 4-2, men hade också perioder av svårigheter i halkan. Ersan är dock på väg mot första inteckningen på vår lista…

x      x       x

Har de skånska domarna tagit slut?

Tredje hemmamatchen och tredje långväga domartrion. Den här gången två från Värnamo och en från Ljungby. En kostnad på drygt 4.000 kr. Publikintäkterna på 35 betalande åskådare täcker inte ens för en domare. Vi behöver 100 personer för att domarna skall vara betalda!

Det är Svenska Fotbolförbundet som tillsätter domarna. I fjor när domarna mest hämtades från Skåne klarade vi oss med halva priset, 2.000 kr per match.

x      x      x

Regn och rusk och kollision med TV-matchen Mjällby-MFF. Tacka tusan för att det fans gott om plats på Lindängen.

Men 35 åskådare…

En timme efter vi rapporterat in publiksiffran till förbundet hörde Svenska FF av sig.

-Vi har nog hört fel. 35 åskådare, det stämmer väl inte..?

Jo, tyvärr. Malmöderbyt kostade oss flera tusen. Men vi fick tre poäng!

x       x       x

Första hemmasegern.

Första gången i serieledning i div.III

Och ändå knorrar vi om ”inget vidare spel”.

Ändå skall ni veta att vi hade sex spelare skadade före avspark (Micke H, Micke Karlsson, Magnus Olsson, Viktor Borggren, Murat och Cem), Tom Johansson jobbade, och två spelare (Linus och Patrik Svensson) skadade under matchen.

Vi har högt uppskruvade förväntningar på vårt lag!

Som sagt, många skadade före. Ändå får U21-lagets succéman Omid Hushmand (3 mål senast) sitta kvar på bänken.

Tufft, tufft. Eller kanske ett styrkebesked om grön bredd!

Mörka moln i regnet på Lindängen: Dawda drog på sig tredje gula efter glidtackling med sulorna före och är avstängd nästa, uppe i Bromölla.

Ännu värre: Moussa tog sin andra varning efter onödig eftersläng. Efter att precis ha återkommit efter två matchers avstängning.

Lite lugnare i fortsättningen, om vi får be!