Alla inlägg under maj 2010

Av OlympicFans - 3 maj 2010 17:32

Vi hade både turen och sekunderna på v år sida när vi fick 2-2 mot FC Trelleborg i dag.

Kvitteringen nickade avbytaren Linus Nilsson in efter Murat-hörna i den sista av fyra tilläggsminuter!

Jag kan förstås trelleborgarnas muttrande efteråt.

Var tusen hittade Rödbydomaren Kronmar fyra tilläggsminuter? Men det var förstås inte det enda tvivelaktiva domslutet från honom i dag, Olympics andra hemmamatch och andra gången domartillsättarna hittar rättskipare ända från Blekinge...

Kvitteringen hade andra knorrar. Linus hade bara spelat 35 minuter när han räddade en värdefull poäng!

Och alla hörnor utom den sista slog Martin Pedersen, vår säkre stopper, som slår alla fasta sitiation.

Men den här gången hann Martin inte i läge, tiden tickade iväg och Murat skyndade sig att slå matchens sista hörna...

Tur i kvadrat, alltså.

Och en hemmainsats som var loj i kvadrat.

De första 20 minuterna var Olympics. Efter 12 drog Magnus Olsson tre man och serverade Ersan Mujevic en fin passning. Ersan pricksköt 1-0 i bortre sidnätet.

Men mycket längre varade inte den gröna grannlåten. Magnus tröttnad, mittfältet försvann och där framme fick Ersan och Burda aldrig fatt i luftballongerna.

När spelet inte stämmer och rörligheten försvinner, då måste man kämpa sig in i matchen.

Men inte ens det gjorde hemmalaget i dag.

Lojt, viljelöst och nervöst krampaktigt.

Det var egerntligen bara Dawda som härjade över stora ytor, förste med uppe i anfallet och sedan också först ner i defensiven. Inte underligt att hans passningsspel trubbades av efterhand.

Fler godkända var även Adnan Gerzic och Martin Pedersen, resar i mittförsvaret.

På något sätt betecknande för denna underliga match var att dagens främste olympicare, Adnan, nickade in 1-2 i eget mål då 20 minuter återstod.

Johan Mårtensson var lite passiv, liksom när Jörgen Håkansson fick skjuta 1-1 fem minuter före pausvilan.

Hela den gröna insatsen gick dock på kryckor. Dessa förbaskade långbollar i luften, lätt lästa och stoppade av motståndarförsvaret.

-Det sista vi sa i omklädningsrummet var att vi skulle rulla bollen längs marken. Och så går vi ut och tjongar, suckade ”Hulda” Hillgren, som möjligen kan hoppas på ljusning i nästa match, borta mot Eslöv.

Patrik Svensson gick in och skapade lite stabilitet över mittfältet matchens sista 25 minuter, då även Burda fick ett par vettiga bollar.

Svensson var sjuk natten före match och Burda var handikappad av en elak axelsmäll på träningen i veckan. På fredag är säkert båda tillbaka i gammalt gott slag.

Och det lär behövas...

Av OlympicFans - 3 maj 2010 05:50

POÄNGSPELARE
3Adnan Gerzic
2Martin Pedersen
1Dawda Ngum

Adnan Gerzic - Adnan gör självmål och ändå blir han bäste Olympicare. Jag tycker inte man kan lasta Adnan för målet.