Dawda Ngum - Årets absoluta utropstecken!

2 poäng:

Faruk Senli - Forna Faruk börjar kunna skönjas.

1 assist, 1 mål och kanske sin bästa match hittills.

Patrik Burda - Visar vägen idag genom att kriga in 1 - 0. Med sin låga tyngdpunkt, balans, speed, teknik och målsinne måste han vara 3:ans bästa forward

Ersan Mujevic - Säger själv att han har intagit en lite annorlunda roll mot förra året. Lite mer centralt och lite mer framspelare. Stämmer säkerligen men visst bevittnar hans avslut på att han vill ha fler mål i kroppen!?. Rättvänd med boll levererar Ersan målgivande pass, med ryggen mot mål suger han in uppspelen och lyfter laget. Ersan är i form!

1 poäng:

Viktor Borggren - En smart spelare som tänker fotboll. Jag tycker personligen att kantspelet har lyft Viktor och vise versa. Han känns som ett större anfallsvapen och blir mer tongivande.

Av OlympicFans - 5 juni 2010 19:39

En rejäl utskällning i veckan – och det gröna smilet kom fram igen.

En fem-etta mot jumbolaget Pelister i eftermiddag betyder att BK Olympic ryckte åt sig ett försprång på fem poäng i toppen!

-Efter segern mot Svedala trodde alla att dom var kingar. Onsdagsträningen var slö och oinspirerad så jag skällde ut hela gänget och undrade om de överhuvud taget var intresserad av att spela fotboll, avslöjar ”Hulda” Hillgren.

På torsdagsträningen var det full satsning igen och ledarstaben förstod att det aldrig skulle handla om underskattning mot Pelister.

Efter 23 minuter stod det 2-0, i paus 4-0 och åtta minuter efter pasusen satte Burda 5-0.

Pelister behövde ”rugbyhjälp” för sitt enda mål, en kvart före full tid.

-Bollen studsade snett i hålet efter rugbystolpen framför mitt mål, förklarade Johan Mårtensson.

Men det betydde ingenting. Från första sparken var det Olympics match. Vilja och kunnande rakt igenom och motståndarna hade högst två bollar mot vårt mål.

I övrigt gav alla allt, kunde och borde kanske satt ytterligare tre, fyra mål mot ett motstånd, som var det hittills sämsta.

5-1 var dock bra även för målskillnaden.

Försvaret hade inte mycket att göra, speciellt Martin Pedersen (härligt frispark i krysset till 3-0) och Adnan Gerzic (hans snabbhet tog hand om alla attacker) höjde sig.

Innermittfältarna Irfan Mujevic och Dawda Ngum är kanske inte de elegantaste mittfältarna i serien, men deras säkra pass är enkla och vägvinnande och deras försvarsspel skulle jag betala mycket för att slippa som motståndare...

Framåt ser det också bra ut. 19-9, det kan inte vara tur alltihop...

Patrik Burda gjorde två mål i dag (1-0 efter perfekt Martin P-hörna. Viktor irriterade, Burda var också där, men målvakten schabblade den över linjen).

-Klart det var mitt mål. Och förresten gjorde jag ett i år som Omid fick, skrattade Burda efter slutsignalen.

Vilket lär betyda att han gjort 7 nu.

Han vapenbroder Ersan gjorde 4-0 före paus på perfekr Burda-pass, lika perfekt som det Faruk serverade Burda vid 5-0. Möjligen som tack för det pass Burda slog när Faruk puttade in 2-0 efter retur från släpphänt målvakt.

-Nu måste vi bekänna färg de tre som återstår innan sommaren, Balkan borta, IFK Trelleborg hemma och IFK Malmö borta. Kan gå hur som helst, säger ”Hulda”, som dock inte vill hålla med om den allmänna klagosången ”Olympic har bara haft tur”.

-Vi har faktisk vänt och vunnit i slutkvarten i de flesta matcherna.

Vi är bra tränade, grabbarna missar inte en träning och vi har härlig stämning i truppen.

-Ska inte heller glömma att vi haft många skador och avstängningar och aldrig ställt upp med samma lag efter vartannat. Ett tecken på att vi har härlig bredd!

Och mot Balkan tvingas mål-Martin och Magnus Olsson lämna återbud. Patrik Svensson är också ett frågetecken. Skall besöka läkare i veckan.

Men så länge viljan ersätter återbuden finns vi i serietoppen!

LÖRDAG 15.00 PÅ LINDÄNGEN

Ja det är dags för toppen mot botten i serien!

Pelister som är vårens stora snackislag är i behov av poäng.

Efter 7 omgångar så finns endast 1 seger inkasserad och den i första omgången i ett tätt derby mot IFK Trelleborg.

Pelister har haft det turbulent.

Tränaren Meysan Javan lämnade!? (fick sparken!?) efter endast 1 match och ersättaren Vladimir Marica har haft det tungt med 3 raka förluster.

Spelare har dessutom lämnat klubben på löpande band sist ut är Kaj Andersson.

Men Pelister skall för den delen inte underskattas!

Det finns en hel del kvalité kvar i laget tex Edison Mulaj som fanns inom räckhåll för Olympic innan serien startade men valde alltså Pelister. Toni Forsberg är en annan bekanting som har gjort en del år i Balkan, dessa två måste vi ha ögonen på.