Alla inlägg under september 2010

Av OlympicFans - 4 september 2010 08:31

BK Olympic – Eslövs BK 3-1(0-0)

Olympic har en tendens att inleda alla matcher dåligt och hamna i målmässigt underläge. Matchen mot ett kämpande Eslöv såg inte ut att bli annorlunda. Det mesta såg håglöst ut i första halvlek och som vanligt ägde vi inte mittfältet. Vi skapade inte heller några målchanser.

Det var tur att dagens födelsebarn Johan Mårtensson spelade strålande mellan stolparna. Han tvingades till fantastisk räddning vid ena stolproten i 17 min. 10 min senare var det dags igen. Efter slarv i försvaret stod Johan plötsligt ensam med en Eslövsforward igen. En ny fin utrusning och räddning höll oss kvar i matchen. Johan skadade sig i denna situation och fick lämna planen i 35 minuten. Efter målvaktsbytet tog laget helt plötsligt tag i matchen och skapade två fina lägen i slutminuterna av första halvlek.

Ali kom fri men bollen spelade honom ett spratt och chansen rann ut i sanden. I slutminuten träffade Linus stolpen.

Nästa injektionspruta var Moussas inhopp i halvlek. Redan i inledningsminuten skapade han oreda i Eslövsförsvar och fixade en hörna. Hörnan slogs av Ali som fick bollen i retur fintade bort två man och lyfte in bollen vid första stolpen där Irfan dök upp och slog till på volley. Målvakten gjorde en fin räddning men returen gick ut till måltjuven Burda som omarkerad kunde slå in returen i mål 1-0.

Olympic sög nu musten ur Eslöv som förgäves försökte åstadkomma en kvittering. Burda som var på alerten gjorde 2-0 efter ett riktigt mönsteranfall där han fick en fin djupledsboll av Ali väggspelade med Ersan och säkert satte bollen i nät.

Med 5 min kvar reducerade Eslöv efter oreda i försvaret sedan Adnan legat huvudskadad innanför straffområdet utan åtgärd från domaren. Olympic höll huvudet kallt och kunde med 2 min kvar sätta dit 3-1 sedan Irfan snyggt chippat bollen över ena mittbacken. Bollen träffade Murat högt på pannan och gick i en vid båge över en chanslös målvakt och in i bortre burgaveln.

Oroväckande att vi inte är med i matcherna från början men skönt att veta att vi har bra folk på bänken. Idag kunde Patrik Svensson sparas på bänken, Moussa gjorde ett jättefint inhopp, vår reservkeeper Sonny svarade för en stabil insats och Murat kom in och gjorde mål.

Av OlympicFans - 3 september 2010 05:54

Under gårdagen var jag i kontakt med Eslövstränaren Alexander Burman.

Hans trupp var frisk och kry och räknade med det bästa laget eftersom han inte drabbas av några avstägningar till denna matchen.

Alexander kunde dock inte ge mig laget förrän efter deras träning 21.00 igår och vid det laget hade jag inte tid.

Men idag skall det in, så håll utkik ni som är intresserade jag tippar att det är inne runt 10 lr 11.00 idag

Alexander sa också att de var inne i en bra period med 3 matcher utan förlust.

- Vi har säkerligen haft 20-5 i målchanser mot dessa motståndarna och borde vunnit minst 2 av dem.

LYCKA TILL!

Eslöv står för motståndet denna fredagskväll.

Jag minns matchen i Eslöv då genomförde vi en taktiskt skicklig match utan att släppa till mycket för Eslöv. Dessutom gör Johan kanske sin bästa match för Olympic i år.

Nu ser det annorlunda ut. Eslöv ligger risigt på det och är tvugna att ta poäng. Olympic har säkrat sitt kontrakt och klarat sina officiella mål.

Det är lite som skiljer från det senaste mötet. Björn Ingvarsson & Robert Drwiega är borta resten av säsongen och i Olympic har vi ett friskt nyförvärv i Hicham Ali.