Det blev förlust i andra seriematchen borta mot Ljungby.

Ett trevande spel där Olympic aldrig organiserade något riktigt spel och såg allmänt bleka ut.

- Är ni inte bättre än så här?

Jag svarade relativt självsäkert

- Lugn det kommer.

Tyvärr blev det aldrig någon förbättring och det var direkt svårt att skönja någon ljusglimt i Olympiclägret.

Backlinjen tycker jag såg stabil ut fram till Michael Hanssons friläges utvisning i 53:e minuten. På följande frispark gjorde också Ljungby det segrande 1-0 målet på en snygg frispark av Johan Frisk.

Denna matchen är att glömma, ny match om en vecka!

Det krävs en avsevärd inställningshöjning till nästa match och jag blir direkt förvånad om samma mittfält startar mot Nike nästa lördag.

Dawda Ngum bör vara från start, hans bollvinnande klarar vi inte oss utan och klagomålen på hans passningsspel vinner tyvärr inte laga kraft hos mig!

Det finns minst 3 st fler i startelvans som slår bort betydligt fler chanser. Skillnaden är dock att ögonen finns på Dawda.

3 i Topp utgår denna vecka pga bristande underlag. Det vill säga att ingen förtjänar beröm.

Av OlympicFans - 22 april 2011 09:00

RAPPORTERINGEN från dagens match kan bli sen, jag åker nämligen med spelarbussen upp och kommer inte att vara tillbaka i Malmö förrän sent ikväll.

Ni kan följa matchen på Everysport:

Av OlympicFans - 21 april 2011 11:39

Hur ser det ut hos er efter premiären?

Vi är laddade efter förlusten i Helsingborg. Inga skador. Andreas Waldo är tillbaka efter sjukdom.
Varför förlorade ni?

Vi mötte ett bra spelskickligt lag + att vi missade en straff i 45:e minuten. 2-2 där så kanske vi hade haft med oss en poäng till Ljungby.
Konstgräs mot Olympic?

Nej, vi spelar på en ganska ojämn gräsplan
Några ändringar i truppen sen Ramlösa matchen?

Ja, Andreas Waldo är tillbaka i truppen
Vilka spelare har du kallat till Olympicmatchen?

Jag kallar spelarna efter torsdagsträningen, men det blir nog samma trupp.

Andreas WaldoLinus NilssonVictor SvenssonFredrik Modigh

Ikväll spelar Klagshamn hemma (Malmö Stadion) mot Ramlösa. En intressant match med start klockan 19:00

Av OlympicFans - 20 april 2011 11:36

Nästa match blir bortamatchen mot Ljungby nu på fredag kl 15:00.

5-6 timmars bussresa T/R kan det bli bättre?

Man kan ju hoppas för spelarnas skull att det blir ett positivt resultat så att hemresan blir lite lättare och kan förgyllas med kortspel och berusningsdryck   .

Ljungby åkte på förlust i en svängig match i premiären mot Ramlösa. Inte mindre än 3 straffar utdömdes, Ramlösa 2 & Ljungby 1 . 2 målvaktsräddningar gav endast 1 mål på 3 straffar.

Av OlympicFans - 17 april 2011 17:54

Då drar poängtävlingen 3 I TOPP igång igen.

Poängen som delas ut denna veckan är till.

3 Poäng

Johan Mårtensson - Mycket stabil match av vår keeper och kanske den bästa sen han kom till oss inför 2010.

2 Poäng

Blerim Mullici - Ett ständigt hot mot VMAs raka backlinje. Frispelar Ersan Mujevic med en väldigt fin lyftning mellan mittback och ytterback, sätter dessutom inlägget till 1-1 mitt på pannan på Patrik Svensson.

1 Poäng

Patrik Svensson - Betydelsefull för Olympic med sin rutin och målfarlighet.

4 - 1 Viktor Borggren

Det började trevande och första halvlek hade kunnat se rejält dyster ut om vi inte haft marginalerna på vår sida. VMA jobbade sig in i matchen och hade 2 ypperliga lägen att sänka Olympic redan i första. 2 gånger gick de runt vår vänsterkant och spelade snettinått bakåt men ingen av dem resulterade i mål. Istället kom 0-1 på en soloprestation med ett avslutande skott av Hampus Kvist. En spelvändning där Mattias Hansson blir lite het och vill bryta, istället dribblar sig Hampus Kvist sig fri och avslutar klanderfritt till 0-1. Detta sker i den 34:e minuten och bara 4 minuter senare räddar Ersan en boll på mållinjen med sin näsa. Detta blir en väckarklocka för Olympic som 2 minuter senare skapar ett anfall på vänsterkanten, bollförande Blerim Mullici lyfter ett precist inlägg till en fristående Patrik Svensson som enkelt får nicka in kvitteringen.På stopptid skall sen även Viktor Borggren ge oss ledningen när han följer upp ett anfall där Patrik Svensson skjuter och får målvakten att lämna en retur, Viktor tar hand om returen till 2-1 ledning och strax därpå är det pausvila.

Andra halvlek startar med ett offensivt VMA spel.

Hulda gör ett byte som direkt lönar sig.

Ersan ut & Burda in.

3 minuter senare står det 3-1 då Burda rundar målvakten och efter lite trassel når bollen anfallskollega Patrik Svensson som med öppet mål för göra sitt andra mål för dagen.

4-1 är ett snyggt mål!

Frispark, Martin Pedersen lyfter och träffar Viktor Borggren som distingt trycker in 4-1 med pannan. Viktors andra mål för dagen och en riktig pärla!

Ett jättebra resultat. Nu är premiären avklarad och nerverna lägger sig en smula. Styrkebeked vill jag säga då vi inte är riktigt igenkännbara i spelet.

Johan Mårtensson gör en fin dag för Olympic och kanske gör sin bästa match i grönt (konkurrens med Eslövsmatchen borta 2010) helt klart matchavgörande räddningar.

Av OlympicFans - 16 april 2011 07:22

Förlust i genrepet för VMA mot Eskilsminne med 2 - 0 och tränare Fredrik Johansson var klart missnöjd med matchen.

- Vi tappar alldeles för mycket boll och Eskilsminne utnyttjar dem med snabba omställningar.

Dessto gladare va Fredrik efter 0 - 0 mot Kristianstads FF matchen före.

- Vi gör här en mycket bra match och skapar en hel del framåt samtidigt som vi är täta bakåt.

Under försäsongen har VMA haft det struligt precis som de flesta lag i trakten. Stundtals har inte ens ett fullt 11-manna lag tränat.

Från säsongen 2011 måste samtliga spelare ner till och med division 2 tilldelas proffskontrakt. Detta innebär helt andra ekonomiska utmaningar för många klubbar.

När sen VMA släpper Andreas Grahm till TFF så får de inte en enda krona. Då blir det såklart svårt att driva förening med framgång om man måste vända på varje krona.

TFF får inga större beröm för sina ersättnings och värvningsmetoder bland småklubbarna.