Alla inlägg under oktober 2009

Av OlympicFans - 18 oktober 2009 11:27

Var det så att vi var dåliga eller var det Hässleholm som gjorde oss dåliga. Redan tidigt i matchen såg man att Hässleholm hade en bra idé med sitt spel. Vi kunde inte läsa dem utan de kom i anfall efter anfall med bra påfyllnad.De var 4 man minnst varje gång de kom upp i anfall. Vi däremot överlämna allt till våra 2 suveräna anfallare Ersan och Patrik.

De 2 gjorde helt klart att matchen levde, Patriks speed och teknik var underbar att titta på och med en sådan anfallare som kan göra allt på egen hand är matcherna alltid levande. Ersan är grym att lägga upp bollen på, problemet är att han inte har någon att lägga tillbaka till. Michael Hansson har inte kommit upp till den standarden som vi eller jag har hoppats på. Innan kvalet var Micke grymt bra och ett kval bjuder kanske upp till mer kamp än skönspel men Micke är nyckeln till vårt offensiva spel. Jag vill se Micke mycket högre upp i plan.

Det kan kanske ses som en styrka att vi med en match kvar i kvalet leder serien med 1 poäng utan att vi har spelat riktigt bra! Vi har stora problem på vårt mittfält, får inte tag på bollen och lämnar över allt ansvar till vårt duktiga anfallspar. Vi har svårt att läsa ett lag och eliminera dem. Vi lyfter en massa boll istället för att rulla på marken, detta gör att vi får göra av med en massa krafter på att kriga och att vinna boll.

Jag tycker att vi borde kunna spela bättre fotboll vid det här laget! Micke, Sillen, Murat har istortsett spelat ihop hela säsongen. Tillsamans är de över 100 år, alla 3 med stor rutin. Ni måste kunna bättre, ni är stummen som skall lugna laget. Murat och Micke gjorde vars ett mål på fasta situationer. På så sätt var det bra, men spelmässigt var det knappast godkännt. Murats 2-2 mål kan man se som en reducering för han själv, det var Murat som slarva bort bollen vid 1-1 mitt på egen planhalva.

Hässleholm var bra och vi fick aldrig dem riktigt i gungning. När de gör 2-1 med 10 minuter kvar har jag räknat in förlusten.

En otrolig styrka vi har att inte ge upp gör också att alla spelare tror på vändningen. Murats 2-2 mål är en delikatess! En hörna direkt i mål.

Efter det är vi också snuddande nära att göra 3-2 då Omid är uppmärksam på att deras målvakt är långt ute och avslutar från mittlinjen, hade han bara träffat mål hade vi vunnit och varit klara för 3.an Nu får vi vinna hemma mot Åhus istället och denna matchen måste vi också börja hitta rätt i det offensiva passningsspelet.

Kvalet lever och största möjliga dramatik väntar på lindängen nästa lördag!

Bara ordet får en att darra.

Och i dag kan vi snacka om kvaldramatik i kvadrat i Hässleholm.

Från Olympics sida handlade det om högsta lycka (1-0 på Micke Hansson-frispark minuten före paus) till djupaste förtvivlan (Hässleholms IF vände till 2-1-ledning när 20 minuter återstod) till ny Olympic-lycka när tre minuter återstod av kvalthrillern!

Matchuret stod på 87 minuter när vi fick en sista, nästan hopplös, chans. Hörna från vänster.

Murat Kücüvardar stegade ut. Siktade noga och slog till bollen. En hög, väl avvägd hörna, som letade sig över hemmamålvakten och röran framför mål. Och seglade in i bortre sidnätet!

Murats hörnmål kan ha räddat hela säsongen.

- Och jag som tänkte byta ut Murat tidigare. Men vi gick ner på trebackslinje och därför lät jag Murat vara kvar som offensivt hopp, allt satsades ju framåt, smålog Peter Hillgren efter slutsignalen och straffavgörandet (som Olympic vann 4-1).

2-2 i Hässleholm. Enligt mitt sätt att se det hela så skall vi vara belåtna. Hässleholm var bättre än jag trott, spelade organiserat och använde sig bra av sitt starka huvudspel, men var lite väl omständligt när chanserna dök upp.

Olympic i dag? Nja, det gick i vågor. Efter trög start tog vi hand om första halvleken och när Michael Hansson krutade in periodens sista spark på frispark utanför straffområdet var det motiverat.

Men efter paus – i motvinden – kom Hässleholms IF igen och skapade flera farliga chanser. Fick också påfyllt bränsle efter 1-1 på straff  fem minuter efter pausvilan. Mikael Karlsson knuffade onödigt omkull en hemmaspelare i ryggen, domslutet var okay men gav så klart HIF höjda huvuden.

- Hässleholm var stort och starkt, vi har svårt mot sådana, tyckte ”Hulda”.

Och efter 2-1 såg det mörkt ut. Inte mycket talade för att Olympic skulle ta över igen på den lilla, smala C-planen (varför får inte stans andralag spela på huvudarenan 50 meter bort?).

Fast minuterna var åter på vår sida. Vårt 1-0 minuten före paus och nu 2-2 tre minuter före slutsignalen!

Absolut ett bevis på att för dagen vitskrudade Olympic aldrig gav sig.

Men riktigt flyt hittade vi aldrig mot en motståndare, som var ett av de bästa lag vi mött i år. Burda (nära, nära ett par gånger genom egna genombrott) och Ersan fortsätter att övertyga som anfallspar, Michael Hansson ensam med lyskraft på mittfältet och Adnan, Daniel Karlsson fyrbackslinjens bästa.

Och till slut måste vi konstatera att Olympic har bäst utgångsläge inför det osannolika thrillerslutet:

Vi är enda lag som har avgörandet i egna händer/fötter. Seger på lördag hemma mot Åhus/Horna, som förlorade med 1-0 i Oxie i dag, betyder att vi är i div.III

Men kryss räcker inte. Då är 1-0 för Oxie i Hässleholm nog, liksom om Hässleholm vinner med två måls marginal. Varianterna är många, det enda raka är att vi slår Åhus/Horna – då behöver vi inte spekulera längre!

CHRISTER BJÖRKMAN

Av OlympicFans - 15 oktober 2009 23:10

Andra kvalmatchen blir borta mot Hässleholms IF. Ett grönt gäng så det gäller för Olympic att spela i vitt.

Träningarna i veckan har varit bra ocH alla utom Steven Gil och Moussa Youssuf är tillgängliga.

På dagens träning (läs torsdag) var det 23 spelare, hela A-truppen vill säga och allt såg bra ut.

Truppen bjuder inga överraskningar. Vi kör samma lag som sist. Dock kommer Sebatin Avci troligen starta och Tomas Amerise sätter sig på bänken.

Hässleholm spelar en sevänlig fotboll troligtvis 4-5-1 formation.

Deras bortamatch är avklarad 1-1 och förlust på straffar mot Åhus. Nu väntar 2 matcher hemma.

Hässleholm är pisskade att vinna och för vår del får vi inte förlora.

Av OlympicFans - 14 oktober 2009 21:30

Han är Olympics effektivaste nyförvärv, en skön grön injektion lagom till slutspurt och avgörande kval. I dag placerar vi Patrik Burda, 19, i Heta Stolen, den vasse forwarden, som kom precis när vår skyttekung Steven Gil blev svårt skadad. Burdas statistik är talande: Sex mål och en assist på de fem matcher han hunnit med. Hemsidans smeknamn ”Kvaljokern” är i allra högsta grad gångbart!

Patrik kan även kallas ”Olympics enda proffs” om vi segdrar det hela på bästa kvällstidningsvis.

I somras slutade Patrik sin skolgång, har ännu inte skaffat något jobb utan beslutat sig att satsa helhjärtat på fotbollen ett tag framöver. Vilket betyder att Burda tränar varje dag. Tre kvällar med Olympic och tre dager/kvällar själv eller med kompisar och så match en dag i veckan!

- Får se vart det leder. Men så länge jag inte fått något jobb vill jag ge fotbollen en ärlig chans, säger Patrik.

Du har hunnit med många klubbar redan, bland annat är det här din tredje sejour i Olympic..?

- Stämmer. Jag började i Olympic som 6-åring. Men fick sluta efter två månader, fick problem med astma. Har små känningar fortfarande, men lindrigt och inget som stör min fotboll.

- Men efter två års vilande tog jag upp fotbollen igen. Först i Nydala, sedan MFF, Olympic igen, och fortsättning i FC Malmö, Höllviken och TFF:s Tipselitlag innan jag kom en tredje gång till ”mitt” Olympic. Jag spelade ungefär två år i varje klubb, men det kan bli mer i Olympic nu…

Varför Olympic den här gången?

- Trelleborgs FF:s Tipselitlag var ett ungdomslag. Jag ville spela A-lagsfotboll för att utvecklas ytterligare. Och eftersom jag känner många olympicare sedan tidigare – inte minst Tommy Nilsson, min tränare i Höllviken – så var valet enkelt.

Har du märkt någon skillnad på TFF Tipselit och Olympic A?

- Framför allt tempot. Mycket snabbare här i Olympic.

Är vi mogna för div.III?

- Vi är mogna! Vi har ett starkt lag med bra stämning i hela truppen. Hade vi inte varit lite slarviga i matcher mot sämre lag så hade vi redan varit i div.III

Din egen framtid, hur blir det nästa år?

- Jag vill gärna spela i div.III med Olympic. Jag trivs bra här och hade redan från början många kompisar. Kände sedan tidigare Linus, Steven, Krille, Sillen, Murat och Micke Hansson från Höllvikentiden. Och på de här veckorna har jag blivit bra kompis med alla de andra. Jo, jag trivs bra!

Men OM Olympic skulle missa kvalet, vad händer då med dig nästa säsong..?

- Dom tankarna finns inte i min värld. Vi skall bara INTE missa div.III !

Kanske t o m aktuellt med att du får sällskap med din lillebrorsa Daniel..?

- Han har också lämnat TFF Tipselit, men inte bestämt sig för någon ny klubb än. När kvalet är slut diskuterar vi och farsan Robert framtiden. Men vi grabbar får själv välja, var och en tar sitt eget beslut.

3 i Topp”, vårt stora diskussionsämne bland spelarna, har du säkert också tagit del av. Vem vinner titeln?

- Michael Hansson. Han är suveränt bra. Men många jagar titeln. Vi har många bra spelare.

Ja, din anfallskollega Ersan Mujevic är en av dem. Hur är det att bilda anfallspar med honom?

- Det fungerar mycket bra. Han jobbar hårt och tar många smällar och så slipper jag delta så mycket i huvudspelet. Det fixar Ersan…

Burda, ett annorlunda efternamn. Berätta!

- Mina föräldrar kommer från Polen. Men kom hit för ett bra tag sedan. Jag är född i Sverige.

Vem har varit din bäste tränare?

- Tommy Nilsson. ”Hulda” Hillgren är också bra, men jag har ju bara haft honom en dryg månad, så betyget får vänta.

Du började som högermittfältare, men blev sedan forward. Var trivs du bäst?

- Som forward, ingen tvekan!

Du är precis överjunior, men rubrikerna har redan varit många. Pressande, eller..?

- Nej, det är bara roligt. Allt som skrivs om oss har ju varit positivt.

Och till slut, Patrik, hur ser du på det avslutande kvalet?

- Jätteroligt. Jag gillar sådana här avgörande matcher med mycket folk och uppståndelse. Och för oss gäller bara seger. Vi kan ju faktiskt bli klara redan på lördag. Seger i Hässleholm och samtidigt kryss mellan Oxie-Åhus Horna så är vi i div.III !

Vi lyfter på Burdas lyckomössa för att så skall bli fallet!

Av OlympicFans - 13 oktober 2009 23:25

• Mirre Gimtell lämnar Hyllie och tar över tränarsysslan i Åkarps IF

• Pero Herzeg tar över som tränare i NK Croatia

• Anders Palmér tränar Bara Gif nästa år

• Michel Hansson duktig back i Klagshamn pratar med Höllviken

• Jörgen Mellberg lämnar nog Höllviken. Kulladal eller Olympic kan vara intresserade.

Av OlympicFans - 13 oktober 2009 22:23

Jag tänkte skriva lite egna tankar och funderigar runt matchen mot Oxie.

Backlinjen var vattentät matchen igenom. Danko har hittat tillbaka till formen i mittförsvaret och Linus fungerar utmärkt till höger, Michael Carlsson gjorde det jättebra han med. Hulda känner sig säkerligen trygg där bak.

Värre var det då på mittfältet. Murat och Hansson hade stora problem när Oxie drog ner en forward och blev en man mer på mitten. Vi fick inget grepp om dem där alls i första halvlek.

Bättre blev det då i anda halvlek när Oxie var tvungna att flytta fram och absolut bättre blev det när Micke H gick ut på sin vänsterkant och Sillen kom in i mitten. Murat tog också för sig mycket mer i andra halvlek( var totalt osynlig i första). Joakim Holmberg tycker jag har varit bra. Han jobbar som stan både defensivt och offensivt, fullföljer anfallen och kan göra mål. Jag tror däremot att Hulda borde flyttat in han som inner och ut med Micke H tidigare på sin kant. Tomas hade det däremot svårt på sin kant. Defensivt var han prickfri men offensivt saknade han fantasi och beslutsamhet.

Forwardsen Ersan och Burda var kanon, bra matchen igenom. Trots att mittfältet sviktade så var vi ändå tokfarliga i anfallen.

Bytena då!

Tomas - ut

Sillen - in

Sillen går in och tar ansvar direkt.

På vart endaen inspark och utspark skriker Sebatin att ha tar den! Vilken inställning, vilken vilja, vilken jäkla pondus! Det är självklart att en sådan man skall leda vårat lag! Sillen vann kanske max 3 av 10 nickdueller mot Oxie men han tog på sig ansvaret att kriga om bollen så att övriga spelare kunde inrikta sig på nästa moment.

Joakim Holmberg - ut

Kristian Legiec – in

Grov jobbaren ut och kreatören in. Ett bra byte. Jocke skall självklart starta och lika självklart skall Krille in. Krille bidrar till en helt ny dimension i vårt anfallspel.

Patrik Bura - ut

Omid Hushmand - in

Burda bäste man på plan och svår att ersätta

Omid visade hjärta och kämpade på. Ser inte lika farlig ut som mot Kulladal hoppas han har formen kvar!?. Känns lite som att Häljarpmatchen gav lite dålig eftersmak. Hoppas jag har fel, jag unnar denne hängivne spelaren all framgång.

Murat Kucukvardar – ut

Dawda Ngum – in

Murat spelade upp sig i andra och når därmed ett fullt godkännt betyg. Dawda gick in för att säkra matchen, spelade lite för kort tid för att betygsättas.